Член 4 на представения в средата на миналия месец руски

...
 Член 4 на представения в средата на миналия месец руски
Коментари Харесай

Маргарита Асенова: Българското правителство трябваше незабавно да реагира на скандалното искане на Русия

 Член 4 на показания в средата на предишния месец съветски план на Споразумение за ограниченията за гарантиране на сигурността на Руската федерация и страните членки на НАТО написа, че Русия и страните, които към 27 май 1997 година са били в НАТО, се задължават да не разполагат свои въоръжени сили и оръжия на територията на всички останали европейски страни в допълнение към силите, които към посочената дата са били ситуирани в тези страни.
Кореспондентът ни в Москва Ангел Григоров попита предходната седмица съветския външен министър Сергей Лавров какво значи това за България и за Румъния - да излязат от НАТО , да махнат американските бази или нещо друго? В оповестения през вчерашния ден писмен отговор от Лавров липсва каквото и да било конкретизиране. Отговорът гласи:

" Споменатият от вас опорен детайл от нашите начинания е дефиниран пределно ясно и не позволява каквито и да било двусмислени тълкувания. Става дума за евакуиране на задграничните сили, техника и оръжия и други стъпки за завръщане към конфигурацията от 1997 година на територията на страните, които не са били членки на НАТО на посочената дата, в това число България и Румъния. "
 

Държавните ни институции отхвърлиха през вчерашния ден като недопустимо направеното преди към този момент повече от месец искане на Русия.

" Българското държавно управление и президентът трябваше да реагират мигновено на това скандално искане на Русия към България да излязат от НАТО с Румъния ", сподели пред БНР политологът Маргарита Асенова от вашингтонската фондация " Джеймстаун " по отношение на опълчването на НАТО и Русия: " Не става дума за бази на НАТО или за бази на американците. Цялата българска войска е натовска войска. Всяко замъчаване дава повече съображение на Русия, повече самочувствие да желае от ден на ден и повече от източноевропейските си сътрудници.
Проблемът на Путин е, че той гледа обратно, че не гледа какво може да се реализира в света, къзе Русия може да бъде в бъдещето като богата и просперираща страна ", счита Асенова.
По думите на Маргарита Асенова Европа би трябвало да дефинира какъв е ползата и по отношението на прекъсването на една война, която ще има отражение върху всички европейски страни . " Американската дипломация в тази връзка сега наподобява прекомерно мека , а това на Путин му наподобява като уязвимост. И толкоз повече той ще натиска за други компомиси.Затова съгласно мен глобите против Русия трябваше да бъдат въведени към този момент освен частични, освен против обособени лица, които се намесват в Украйна, само че и против съветската страна, банки, срщу всички, които се готвят да финасират една такава случка ", съобщи още Асенова.

Още по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР